Barna i Svingen
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

etiske klær

Fair & Square ble startet for å endre tekstilbransjen.
De ønsker å vise at det er mulig å produsere klær på en rettferdig måte.

Et av de store problemene i tekstilbransjen er at kleskjeder ikke eier fabrikkene selv, men heller bestiller plaggene fra leverandører. På den måten slipper de å ha ansvaret for arbeidsforholdene i produksjonen. Når hovedmålsetningen til et selskap er å tjene mest mulig penger til seg selv, lukker man ofte øynene for urettferdighetene det medfører. Fair & Square sin hovedmålsetning er å skape flest mulig gode arbeidsplasser, primært i tekstilbransjen. Og derfor ønsker de å gjøre mest mulig selv. Ved å produsere varene selv har de full kontroll på arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Det gjør at de kan garantere for gode arbeidsforhold og at veien mellom deg som kunde og produksjonen er kort. I tillegg kan du vite hvem som syr klærne dine.

PRODUKSJONEN

Fabrikken ligger i Fenghuang, Kina, og de har for tiden ellve ansatte. Til sammen kan de produsere rundt 2000 plagg i måneden.

Deres krav til egen produksjon og arbeidsmiljø ligner på den norske arbeidsmiljøloven. Arbeidstiden er 37 ½ timer i uka og fri i helgene, noe som er langt mindre en normalen i bransjen som ligger på 90 timer i uka.

De som jobber på fabrikken i Fenghuang har også betalt ferie, pensjon og forsikringer og de har 6 måneders mammapermisjon med full lønn.

MILJØ

I tillegg til etisk produksjon er de brennende opptatt av miljøet og klima og de jobber konstant med å forbedre produktene og målet er å være ledende på feltet.

FULLSTENDIG ÅPENHET

Fair & Square vil at du skal være sikker på at de holder ord og jobber derfor under prinsippet om fullstendig åpenhet rundt produksjon og arbeidsforhold. Du kan derfor få alt av informasjon om produksjon, produkter osv. som du skulle ønske. Du kan bl.a. følge dem direkte fra fabrikken på instagram: @fair.square.kina

VIDERE MÅLSETNING

Fair & Square står i dag for syingen av klærne de selger, men bruker leverandører på stoffene og annet tilbehør som de bruker til å lage klærne. Deres målsetning er at de innen 2021 skal gjør alt selv, fra produksjon av råvarer og fiber, veving og strikking av stoffet, farging til sying av plaggene. De er allerede i gang med småskala farging av stoff. Deretter fortsetter de å jobbe seg nedover i produksjonskjeden. Det blir ikke tatt ut overskudd fra selskapet så for hvert eneste plagg vi selger kommer vi nærmere etisk produksjon i alle ledd. For hvert eneste plagg vi selger reduserer vi miljøbelastningen av produktene våre.

KLÆRNE

Fair & Square skal være en totalleverandør for et klassisk, tidløst basissortiment med et etisk og bærekraftig opphav i de beste kvalitetene. Se sporing av plagget ditt ved å bruke koden på vaskelappen her: www.fairandsquare.no/sporing

Viser 1 til 2 (av 2 produkter)

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke